2024. május 02. 10:17

KezdőlapWRCRovanpera: Félreértettek, nem emlékszem, hogy ilyet mondtam volna

Rovanpera: Félreértettek, nem emlékszem, hogy ilyet mondtam volna

-

Kalle Rovanpera hétfői bejelentését, miszerint részmunkaidőben fog versenyezni, akadt, aki félreértette, azonban a kétszeres rally világbajnok tisztázta a helyzetet. 

A Toyota Gazoo Racing hétfőn jelentette be, hogy 2024-ben Elfyn Evans és Takamoto Katsuta lesz a fő versenyzőjük a WRC-ben, míg Sébastien Ogier és Kalle Rovanpera részmunkaidőben fogja vezetni a harmadik autót. 

Kalle Rovanpera később kifejtette bővebben is, hogy pihenni szeretne jövőre, mert 23 éves kora ellenére már 15 éve versenyez, ugyanakkor a pihenés mellett nem tartja ki, hogy WRC-n kívüli rallyn, valamint drift versenyen is induljon. 

Ezt volt olyan szurkoló, aki úgy értette, hogy a finn versenyzőnek a driftelés fontosabb lesz, mint a WRC karrier. 

“Mindannyian nagy csalódottak vagyunk, hogy inkább driftelni fogsz, mintsem, hogy a harmadik vb címedért harcolnál.” – írta egy szurkoló Rovanpera közösségi oldalára. 

A finn versenyző pedig válaszolt erre a kommentre. 

“Félreértették, amit mondtam – írta Rovanpera. – Nem emlékszem, hogy olyat mondtam volna, hogy a driftelést helyezem előtérbe. 15 év versenyzés után csupán szeretnék egy kis pihenőt tartani, hogy újult erővel térjek vissza a vb címért vívott csatába.” 

Kalle Rovanpera a Toyota bejelentését követően azt is elmondta, hogy a 15 éves versenyzői pályafutása során már 6-7 teljes szezonja volt, ami sok energiát követelt tőle. 

Friss