back to top
2024. május 09. 12:28

KezdőlapWRCOgier: Lehet, hogy egyszer már nekem sem jut hely Rally1-es autóban

Ogier: Lehet, hogy egyszer már nekem sem jut hely Rally1-es autóban

-

Sébastien Ogier 2022-től már csak részmunkaidőben versenyez a WRC-ben, és amíg képes így is versenyt nyerni, addig folytatná is így a jövőben, azonban tudja azt is a nyolcszoros világbajnok, hogy sorban állnak a gyári csapatok kapuiban a fiatal tehetségek. 

Sébastien Ogier ugyan már nem tervez vb címért harcolni, a részmunkaidős karrierjét továbbra is folytatná a nyolcszoros világbajnok, amíg képes győzelemért harcolni. 

“Még nem gondolkoztam el azon, hogy mikor vonulok vissza – mondta Ogier a belga RTBF-nek. – Amíg képes vagyok folytatni a jelenlegi teljesítményemet és tudok futamgyőzelmekért harcolni, addig szívesen folytatnám részmunkaidőben a versenyzést.” 

A rallysport második legeredményesebb versenyzője, azonban tudja azt is, hogy a fiatalok már sorban állnak a gyári csapatok kapui előtt. 

“A Toyotánál mindig egy éves szerződést kötnek a versenyzők, így nem lehet tudni, hogy meddig lesz még számomra hely. A rallysportban fontos a tapasztalat, ugyanakkor figyelembe kell venni a jövőt is. Jelenleg nem sok Rally1-es autó van a WRC mezőnyben, így előfordulhat, hogy egyszer fiatal versenyző kerül a helyemre. Jobb lenne, ha több gyári autó lenne elérhető, mert úgy a fiatalok és a tapasztalt versenyzők is megférnének egymás mellett.” 

Friss