2024. április 30. 11:35

KezdőlapWRCOgier elismeri Rovanperát a jövő évre vonatkozó döntése miatt

Ogier elismeri Rovanperát a jövő évre vonatkozó döntése miatt

-

A nyolcszoros rally világbajnok Sébastien Ogier csodálja Kalle Rovanperä döntését, miszerint a finn világbajnok visszalép a jövő évi rally világbajnokság teljes programjától.

Ogier az elmúlt két szezonban amiatt indult csak néhány kiválasztott versenyen, mert több időt szeretne a családjával tölteni, miután 13 éven át minden idejét a sportágban töltötte. Viszont más dolog ennyi év és ennyi siker után visszalépni egyet, és más fiatalon, a sikerek csúcsán feláldozni egy várhatóan sikeres szezont.

„Amikor először értesültem erről, egy kicsit sokkolt, mint mindenkit. De aztán némi gondolkodás után megértettem, és még jobban tisztelem Kallét azért, amit csinál. Amiatt, hogy volt bátorsága meghozni ezt a döntést élete ezen szakaszában, azt hiszem, ez nagyszerű érzék és az érettség fontos jele” – mondta a kétszeres világbajnokról a nyolcszoros bajnok csapattárs.

Toyota
Fotó: Jaanus Ree / Red Bull Content Pool

A két világbajnok jövőre egy autón osztozik a Toyotánál, bár a csapat azt sem zárta ki, hogy lesz olyan verseny, ahol mindketten elindulnak, és négy GR Yaris Rally1 lesz a mezőnyben. Ennek a felállásnak talán Elfyn Evans örül a legjobban, mert nem csak legnagyobb riválisa esett ki a vb címért folyó harcból, hanem már két élversenyző támogatását is élveheti 2024-ben.

Rovanpera 2025-ben már újra teljes szezont teljesít, és Ogier is úgy gondolja, hogy a fiatal finn akkor is megállíthatatlan lesz.

„23 éves. Határozottan megvan az ideje arra, hogy bármikor visszatérjen, amikor csak akar, és még több sikert érjen el, és ha akar, rekordokat állítson fel” – mondta Ogier.

Ogier
Fotó: Toyota Gazoo Racing

Friss