2024. április 27. 16:55

KezdőlapWRCA Toyota főnök elégedett a Japán Rallyval

A Toyota főnök elégedett a Japán Rallyval

-

A Toyota motorsport főnöke, Akio Toyoda maximálisan elégedett a szezonzáró Japán Rallyval, úgy véli, hogy az ilyen események segítenek biztosítani a rajongók következő generációjának támogatását.

Hogy is ne lenne elégedett Toyoda úr, egy rally-rajongó csapatvezetőnek nincs nagyobb öröm, mint egy hármas győzelem a szezonzáró versenyen. Toyoda, aki egyben a cég igazgatótanácsának elnöke is, a WRC Toyota Citybe való visszatéréséről így nyilatkozott: „A leglenyűgözőbb dolog az volt, hogy a Toyota Stadiont használhattuk az egyik szuperspeciálként. Közelről nézni a legjobb versenyzőket, ennyi néző előtt vezetni – ez egy izgalmas és csodálatos élményekkel teli rally volt mind a rajongók, mind a versenyzők számára. Hiszem, hogy a rallyautók teljesítménye megmarad a gyerekek emlékezetében”

foto: Jaanus Ree / Red Bull Content Pool

„Kalle, Elfyn, Takamoto és Jari-Matti azért lett rallyversenyző, mert gyerekkorukban nagyon közel állt hozzájuk a sportág. Én is azért szerettem meg az autósportot, mert apám gyerekkoromban gyakran elvitt a pályákra. Ha folytatjuk ezt a fajta rallyversenyt, biztos vagyok benne, hogy a motorsport kultúrává válik Japánban, és népszerűbb lesz. A rally kultúra folyamatos fejlesztését japán módra ápolni és a rallyt Japánban alapvető őszi hagyománnyá tenni – ezeket a dolgokat kívántam a tavalyi verseny után. Az idei Japán Rally Japan mindezeket valóra váltotta” – nyilatkozta elégedetetten Toyoda, majd a tőle megszokott udvarias formulával fejezte be.

„Szeretnék köszönetet mondani mindenkinek, aki olyan keményen dolgozott azért, hogy a 2023-as Japán Rally nagy siker legyen.”

foto: Jaanus Ree / Red Bull Content Pool

 

Friss