2024. április 29. 00:48

KezdőlapWRCMikkelsen a programjában nem, másban viszont változást szeretne

Mikkelsen a programjában nem, másban viszont változást szeretne

-

Andreas Mikkelsen az idei tavasz elején még nem ismerte 2023-as programját, végül azonban sikerült összeállítania a menetrendet, melyet végül bajnoki címmel zárt a WRC2-ben. A norvég versenyző egy ideihez hasonló programmal elégedett lenne jövőre is, egy dologban azonban változást remél. 

Andreas Mikkelsen csupán május elején, a Portugál Rallyn kezdte idei WRC2-es programját, aminek a végén megszerezte második kategória világbajnoki címét is. 

“Az év elején még nem tudtam, hogy mit fogok idén csinálni – mondta Andreas Mikkelsen a WRC hivatalos oldalának. – Sokáig csak néhány verseny tűnt elérhetőnek, és csak egy álomnak tűnt a teljes WRC2-es program. Aztán szerencsére azonnal sikerült jó eredményeket elérni és ezzel lehetővé vált a program bővítése. Azt hiszem elégedett lehet a Skoda is, mely végül bajnoki címmel kezdett az új Fabia RS-sel.” 

A norvég versenyző már tárgyalt a következő évről is, ami után pozitívan várja az új szezont. 

“Azt hiszem, minden fél elégedett lehet az egyeztetések után, de egyelőre részleteket nem mondhatok. Ha sikerül egy ideihez hasonló szezont összetenni, akkor elégedett leszek.” 

Mikkelsen ugyanakkor interjút adott a német Motorsport Aktuellnek is, melyben változást remél a verseny lebonyolítás terén. 

“A rallysportnak muszáj alkalmazkodni a modern időkhöz. Nagyon látványos sport továbbra is a rally, de a jelenlegi generációt nem tudja sokáig érdekelni. Éppen ezért szeretném, ha rövidebbek lennének a versenyek, és három-öt nap helyett csak kettőig tartanának.” 

Az, hogy milyen változások lesznek a 2024-es WRC futamok terén, december 6-án derül ki a Motorsport Világtanács ülésén. 

Friss