2024. április 27. 07:53

KezdőlapWRCRovanpera versenyre hívta Kamui Kobayashit

Rovanpera versenyre hívta Kamui Kobayashit

-

Kalle Rovanpera és Kamui Kobayashi nemrég Japánban találkozott, és beszélgetésük során szóba került a driftelés, a finn versenyző pedig kapott az alkalmon és versenyre hívta japán márkatársát. 

A Toyota a Japán Rally után sajtótájékoztatót tartott a Felkelő Nap országában, ahol Kalle Rovanpera és Kamui Kobayashi is találkozott egymással. 

“A mi szakágunkban soha nem csinálunk erőcsúsztatást, ami ugyanakkor nagyon érdekel – mondta a Toyota WEC csapatában szereplő Kobayashi. – Éppen azt hiszem, hogy elfogok menni a Formula Drift sorozat valamely versenyére, hogy lássam, miként csinálják ezt a versenyzők.” 

Kalle Rovanpera pedig kapott ezen a kijelentésen. 

“A pályaversenyeken valóban nem jó, ha oldalt csúszva közlekednek a versenyzők – mondta Rovanpera. – A rallyban is inkább az egyenes vonalú vezetés a gyorsabb, de néha így is előfordul erőcsúsztatás. Ugyanakkor javaslom valóban a drift megnézését, ha pedig már ott vagy egy versenyen, induljunk együtt az egyik futamon!” 

A közös versenyre pedig jövőre lenne a legjobb esély, hiszen ekkor Kalle Rovanpera csak részmunkaidőben fog versenyezni a rally világbajnokságon. 

Friss