2024. április 27. 10:39

KezdőlapWRCAz írek biztosak benne, hogy 2025-ben újra lesz WRC futamuk

Az írek biztosak benne, hogy 2025-ben újra lesz WRC futamuk

-

Aiden Harper, az Ír Motorsport Szövetség elnöke biztos benne, hogy a rally-világbajnokság 2025 augusztusában vagy szeptemberében visszatérhet Írországba.

A rendezési törekvések már ott tartanak, hogy a szervizpark területét keresi a szövetség. Harper levelet írt minden klubnak, amelyben arra kérte őket, hogy segítsenek megfelelő területet találni a rally központjának és a szervizterületének.

„Jól állunk. Már csak az utolsó három helyszín van képben Írországban, amelyik alkalmas a szervizpark megrendezésére, A szervizpark az egész WRC esemény magja. Volt egy nagyon részletes programunk, amit kiadtuk az összes klubnak, hogy lássuk milyen területekkel rendelkeznek. Jövő szerda este a Motorsport Irelands díjátadó ebédje után lesz az utolsó forduló, ez után fogjuk bejelenteni, hogy hova megyünk” – részletezte az elnök a folyamatot, majd a legfontosabb kérdésre is kitért.

„Nyilvánvalóan szorosan együtt dolgozunk a kormánnyal a finanszírozás kérdéseit illetően, és amint le tudunk horgonyozni, és azt mondjuk, hogy ez az, ahová megyünk, eljutunk a helyi politikusainkhoz és a kormány képviselőihez, hogy elkezdjük a lobbizást. Hároméves megállapodást szeretnénk kötni, képesek vagyunk megvalósítani, megvannak hozzá az embereink, és nagyon lelkesek vagyunk. Amint megkapjuk a finanszírozást, 2025-ben megvalósítjuk.”

foto: Rally Ireland

Az Ír Rally 2007-ben és 2009-ben volt része a világbajnokságnak. Az első versenyt novemberben tartották, két évvel később viszont a szezonnyitó került Írországba. A kanyargós, hepehupás, csúszós aszfaltos utakon a köd is nehezítette a pilóták dolgát. Mindkét versenyen kettős győzelmet aratott a Citroen, Sebastien Loeb nyert, mögötte pedig Dani Sordo lett a második a C4 WRC-vel. Két év múlva újra a szezon második felét célozza meg az ír szövetség.

„2025 augusztusát vagy szeptemberét tervezzük, Távol akarunk maradni az esőtől és minden mástól. Szorítunk, hogy megkapjuk a finanszírozást, megvannak az embereink, hogy megcsináljuk” – magyarázta Aiden Harper.

Friss