2024. április 27. 15:06

KezdőlapWRCA Hankook lesz a WRC gumiszállítója

A Hankook lesz a WRC gumiszállítója

-

2025-től a Hankook lesz a WRC hivatalos gumiszállítója a Motorsport Világtanács mai döntése alapján. A koreai márka a Pirellit váltja, az olaszok 2021 óta adtak gumikat a rally világbajnokságnak.

Azt követően, hogy szeptemberben a Pirelli bejelentette, hogy 2025-től nem pályázza meg a gumibeszállítói státuszt, a Michelin, az MRF és a Hankook maradt versenyben a hároméves szerződésért.

Az FIA által júliusban indított részletes pályázati eljárás során olyan kritériumok alapján döntöttek, mint a beszállító képességei, fenntarthatósága, műszaki minősége, abroncsonkénti költsége és marketingje.

A dél-koreai cég ajánlatát a szövetség elfogadta, ami azt jelenti, hogy 2025 januárjától a 2027-es szezon végéig az összes RC1, RC2 és RC3 kategóriájú versenyautó abroncsait ők  szállítják.

A Hankook belépése a WRC-be komoly előrelépést jelent a márka számára, amely idén a rally Európa-bajnokságon több Rally2 és Rally4 autókat indító csapatot is ellátott, és a Junior ERC hivatalos gumiszállítója volt.

A Hankook erősödését jelzi, hogy a hazai bajnokságban is egyre komoyabb tényezők. Turán Frigyes hosszú éveken át versenyzett az abroncsaikkal, Csomós Mixi tavaly az ERC-ben okozott meglepetést a koreai gumikkal, Vincze Ferenc pedig idén bajnoki címet szerzett a Hankookkal, úgy, hogy év elején váltott erre a márkára.

A WMSC-n megerősített további határozatok között szerepel egy új pontstruktúra is, de ennek részleteit egyelőre nem közölték.

Fotó: MGR Images

Friss