2024. április 29. 21:20

KezdőlapWRCMikkelsen és Sordo Lappival osztozik a Hyundai harmadik autóján

Mikkelsen és Sordo Lappival osztozik a Hyundai harmadik autóján

-

A Hyundai Motorsport három páros között osztja el 2024-ben a harmadik Rally1-es i20-ast. Esapekka Lappi és Janne Ferm mellett a Dani Sordo/Cándido Carrera és az Andreas Mikkelsen/Torstein Eriksen duó indulhat a csapattal a bajnokságban.

A három duó feladata az lesz, hogy támogassák a teljes szezonban induló Thierry Neuville/Martijn Wydaeghe és Ott Tänak/Martin Järveoja párosok bajnoki címért folytatott harcát.

Sordót és Mikkelsent a WRC-ben szerzett hatalmas tapasztalatuk és tehetségük miatt választotta ki a csapat. A Hyundai Motorsport szándéka az, hogy a legerősebb felállással induljon minden egyes versenyre. Ez a versenyzők egyéni erősségein alapul majd: Sordo a durvább murvás versenyeken, Mikkelsen az aszfalton, Lappi pedig a havon és a gyors murvás rallykon indul.

A 2024-es év lesz Sordo tizenegyedik éve a Hyundai Motorsportnál, első WRC szezonjuk óta velük van. Mikkelsen 2017-2019 között három éven át versenyzett az alakulatnál. A WRC-ben betöltött versenyzői szerepe mellett a norvég a következő szezonban a Hyundai Motorsport Rally2-es programjának fejlesztését is támogatja.

Sordo
Fotó: Hyundai Motorsport

Sordo és Mikkelsen egyaránt kulcsszerepet játszott a Hyundai Motorsport első gyártói címének megnyerésében 2019-ben. A két pilóta, valamint a csapat szélesebb köre számára kitűzött konkrét célokat januárban, a Monte-Carlói szezonnyitó előtt jelentik be.

A Hyundai Motorsport a 2024-es WRC2-re vonatkozó tervein is dolgozik, a sorozatot a jövő tehetségeinek fejlesztésére használja fel azzal a szándékkal, hogy 2025-ben és azon túl is hasznosítani tudja őket.

„Nagy örömünkre szolgál, hogy megerősíthetjük a 2024-es WRC tapasztalt és tehetséges versenyzői felállásunk utolsó elemeit. Dani az elmúlt tíz évben rengeteget tett hozzá a csapathoz, mind a szakaszokon, mind a gyárban, ezért nagyon örülünk, hogy a következő szezonban is velünk folytatja. Az is izgalmas, hogy Andreas visszatér a csapatunkba, mivel sikereket és rengeteg tapasztalatot hoz magával, ami mind a WRC-ben, mind a Rally2-ben hasznunkra válik. A kissé eltérő specialitásaiknak és a hatalmas tapasztalatnak köszönhetően Esapekka, Dani és Andreas kombinációja lehetőséget ad arra, hogy minden versenyen a legjobb csapatot állíthassuk ki, hogy Thierry és Ott mellett harcolhassanak” – mondta Cyril Abiteboul.

„Nagyon örülök, hogy egy újabb szezonra a Hyundai Motorsportnál maradhatok, hogy segíthessek a csapatnak elérni a 2024-re kitűzött céljait. A rallyversenyek, amelyeken indulunk megfelelnek az én vezetési stílusomnak, ami bizakodással tölt el, hogy sok pontot szerezhetünk a Hyundai i20 N Rally1 Hybriddel. Már több mint tíz éve vagyok az alzenaui család tagja, és 2019-ben és 2020-ban is címvédéssel ünnepelhettünk, így mindent megteszek majd, hogy segítsek a csapatnak visszatérni a csúcsra” – fűzte hozzá Sordo.

Sordo
foto: Hyundai Motorsport GmbH

Andreas Mikkelsen így nyilatkozott: „Nagyon izgatott vagyok, hogy a Hyundai Motorsporttal visszatérhetek a rallysport csúcskategóriájába. 2019 óta keményen küzdöttünk azért, hogy visszatérhessünk a sportág élvonalába, és nagyon örülök, hogy ezt a Hyundai-jal tehetjük meg. Nagy lehetőség áll előttünk, amit két kézzel fogunk megragadni és a lehető legtöbbet kihozni belőle. Szeretném megköszönni a Hyundai Motorsportnak, hogy bízik bennünk; a maximumot fogjuk nyújtani, hogy segítsünk elérni a 2024-es szezonra kitűzött magas célokat.”

Mikkelsen
foto: Hyundai Motorsport GmbH

Friss