2024. április 29. 02:40

KezdőlapWRCMikkelsen elbúcsúzott a Skodától - valóban a Hyundai pilótája lesz?

Mikkelsen elbúcsúzott a Skodától – valóban a Hyundai pilótája lesz?

-

Andreas Mikkelsen kedd este közösségi oldalán elbúcsúzott a Skoda Motorsporttól. A WRC2 bajnoka 2024-ben márkát vált, kérdés, hogy valóban a Hyundaihoz igazol e. A bejelentés hamarosan várható.

A norvég pilóta neve a legutóbbi négy évben összeforrt a Skodával, a csehekkel két WRC2 bajnoki címet szerzett. A Rally1-es álmokat természetesen nem adta fel, de ehhez mindenképpen márkát kellett váltania, mert sem a Skoda, sem a Volkswagen konszern nem tervezte a visszatérést a rally csúcsára. Tegnap este hivatalossá vált az, amit már sokan rebesgettek: 2024-ben Andreas Mikkelsen márkát vált, elhagyja a Skodát, amelytől közösségi oldalán búcsúzott.

„A Skoda Motorsport mindig is olyan volt számomra, mint egy család. Mindig sikeresek voltunk együtt, és csodálatos emlékeink vannak, amiket örökre meg fogok őrizni. Új kihívások állnak előttem, nagyon izgatottan várom, hogy hamarosan megoszthassam ezeket veletek” – írta Mikkelsen.

A legvalószínűbb forgatókönyv, hogy a Hyundaihoz igazol a norvég világbajnok. A koreai csapattal 2017-ben teljesített három WRC futamot, majd a következő két évben teljes szezont versenyzett a Hyundai i20 WRC-vel. Év végén hatodik, majd negyedik lett, a futamgyőzelem azonban elmaradt. Van tehát elintézetlen dolga Mikkelsennek a Hyundainál is, és ha valóban náluk köt ki, akkor bombaerős csapatot alkot majd Tanakkal és Neuville-lel.

A kevésbé valószínű forgatókönyv az M-Sport lenne. Malcolm Wilsonék ugyan többször elmondták, hogy a fiatal versenyzők felé nyitnak, de egy Mikkelsen kaliberű versenyzővel sokat nyernének. Ráadásul a Ford sem teljesen idegen a pilótának, 2006 és 2008 között három szezont versenyzett egy Focus WRC-vel.

Mikkelsen
Fotó: Andreas Mikkelsen

Friss