2024. április 29. 01:02

KezdőlapWRCNeuville örül Mikkelsennek és Sordónak

Neuville örül Mikkelsennek és Sordónak

-

Thierry Neuville elégedett a Hyundai 2024-es felállásával, a csapat kiemelt versenyzőjeként bízik abban, hogy jövőre a vb címeket is megszerzik.

Az élvonalban már többször bízonyított pilóták – Ott Tänak, Esapekka Lappi, Dani Sordo és Andreas Mikkelsen-, mellett a belga versenyző szerint a Hyundai Motorsport a színfalak mögött is erősebb, mint valaha.

„Tudjuk, hogy Cyril mennyit akar teljesíteni jövőre” – mondta Neuville, aki most fejezte be 10. szezonját a koreai csapattal.

„Idén még tanulta a WRC-t, de most már nagyon magabiztos vagyok a csapat pozíciójával kapcsolatban, nem hiszem, hogy valaha is ennyire magabiztos lettem volna. Az, ahogyan F-X (Demaison, technikai igazgató) és Christian (Loriaux, WRC programvezető) együtt dolgoznak, nagyon jó. Minden jól működik.”

Neuville Németországban és Belgiumban nyert ebben a szezonban, de úgy érzi, sokkal többször is szerepelhetett volna a dobogón.

„Azt hiszem, idén többért is képesek lettünk volna harcolni, de a pozitívum az, hogy jól éreztem magam az autóban, és határozottan előre léptünk a teljesítmény terén. A jövő év érdekes lesz. Tudjuk, hogy a Toyota megtalálta a kiegyensúlyozottságot, és ezen nekünk is dolgoznunk kell” – magyarázta a belga.

2024-ben Neuville és Tanak lesz a Hyundai két állandó pilótája, így ők küzdenek majd a vb címért a koreaiaknál. A harmadik autón a Lappi-Sordo-Mikkelsen trió osztozik, a Hyundai szándékai szerint úgy, hogy a pilótákhoz leginkább illő versenyekre nevezik őket. Mikkelsen aszfalton, Lappi havon és a gyors murvás futamokon, Sordo pedig a keményebb murvás versenyeken segíti majd a két állandó versenyzőt.

Fotó: Hyundai Motorsport

Friss