2024. április 27. 12:31

KezdőlapWRCLoubet a csillagokat is lehozná az égből jövőre

Loubet a csillagokat is lehozná az égből jövőre

-

Pierre-Louis Loubet célja, hogy visszakerüljön a reflektorfénybe a 2023-as nehéz szezon  után.

Pierre-Louis Loubet már nagyon várja 2024-et, hogy bizonyítsa tempóját a WRC élvonalában. 2019 WRC2 bajnokának eddig nem jött ki a lépés a csúcskategóriában. Tavaly úgy tűnt megmutatja képességeit és ebben az évben tovább fejlődik, de a 2022-es negyedik helyek és a három szakaszgyőzelem továbbra is pályafutása csúcsát jelentik. Az idei szenvedéseket tetézte, hogy Japánban már nem is állhatott rajthoz.

A 26 éves francia eltökélt szándéka, hogy 2024-ben újra elkapja a fonalat.

„Nem hiszem, hogy ez az év igazán megmutatta, mire vagyunk képesek. A tavalyi év jó volt, erős volt, de most nem volt egészen ugyanaz. Volt bennem némi csalódás az egész év során” – mondta a 2023-as szezonról.

Loubet
Fotó: Jaanus Ree / Red Bull Content Pool

„A jövő év előtt pihenni fogok egy kicsit, és mindent újraindítok a fejemben. Ez egy nehéz év volt, de legközelebb újra meg akarom mutatni, hogy mire vagyok képes. Csak arra van szükségem, hogy a dolgok a kedvem szerint alakuljanak – és néha persze a szerencsére is szükség van. Idén nem volt olyan sok szerencsénk” – fogadkozott a versenyző, aki mindezt akkor tudja megtenni, ha az M-Sport is bizalmat szavaz neki.

Loubet továbbra is tárgyalásokat folytat a brit csapattal, hogy a következő szezonban is maradjon a Puma Rally1 Hybridben, ami a harmadik egymást követő év lenne az M-Sport színeiben.

Fotó: Jaanus Ree / Red Bull Content Pool

Friss