2024. április 27. 07:31

KezdőlapWRCSuninen menedzsere teljesen kiakadt a Hyundai döntése után

Suninen menedzsere teljesen kiakadt a Hyundai döntése után

-

Teemu Suninen hiába nyújtott fantasztikus teljesítményt idén a Rally1-es Hyundaijal, nem kapott lehetőséget 2024-ben a harmadik autóval. A döntés után teljesen kiakadt menedzsere, Timo Jouhki. 

Teemu Suninen azt követően jutott idén lehetőséghez a harmadik hibrid Hyundaijal, hogy Craig Breen a Horvát Rally előtti teszten tragikus balesetet szenvedett. 

A finn versenyző Észtországban ötödik, Finnországban negyedik, míg a Közép-Európa Rallyn hatodik lett, ugyanakkor a legjobb teljesítményre Chilében lett volna esélye, amikor a második helyért harcolt az utolsó előtti szakaszig, ahol aztán elkövetett egy kis hibát, ami végül kieséshez vezetett. 

Összességében azonban mindenki elégedett volt Suninen eredményeivel és gyorsaságával, azonban a Hyundai végül nem ad lehetőséget a finn versenyzőnek a hibrid autóval jövőre. 

Timo Jouhki a döntés után a finn MTV-nek adott interjút, amiben hangot adott felháborodásának. 

“Elképesztően nagy csalódás a Hyundai döntése – mondta a sztár menedzser. – Igazából nem értem, hogy mi vezetett a Hyundainál ehhez a döntéshez, mert Teeemu nagyszerűen teljesített idén. Cyril Abiteboul a negyedik autó esetében arra utalt, hogy fiatal pilótát szeretne. Egyszerűen nem értem, hogy mi folyik a Hyundainál!” 

Jouhki egy magyarázatot ugyanakkor el tud képzelni, azonban azt sem érti. 

“Valószínűleg azt gondolják Teemuról, hogy csak gyors versenyeken tud jól vezetni, azonban az eredményei nem ezt mutatják. Portugáliában, Szardínián és korábban Mexikóban is jó eredményekre volt képes, ezek pedig nem éppen a leggyorsabb versenyek.” 

2024-ben a Hyundai csapatában Thierry Neuville és Ott Tanak minden versenyen indul, míg Esapekka Lappi a gyors, Dani Sordo a technikás, míg Andreas Mikkelsen az aszfaltos versenyeken kap lehetőséget a harmadik autóval. 

Friss