2024. április 29. 06:42

KezdőlapWRCOgier számára fontos lesz a 10. Monte győzelem megszerzése, de jelenleg van...

Ogier számára fontos lesz a 10. Monte győzelem megszerzése, de jelenleg van ennél fontosabb is

-

Sébastien Ogier 2024-ben akár 10. győzelmét is megszerezheti a Monte-Carlo Rallyn, jelenleg azonban sokkal fontosabbnak tartja, hogy családjával töltse az időt. 

Sébastien Ogier eddig kilenc alkalommal nyerte meg a Monte-Carlo Rallyt, jövőre pedig a tizedik sikert is elérheti. A nyolcszoros világbajnok számára is fontos, hogy elérje ezt a mérföldkövet, azonban ezzel csak az első verseny előtti teszten kezd el foglalkozni. 

“Jelenleg igen szerencsésnek érzem magam, mert úgy folytathatom a versenyzést, hogy közben tudok a magánéletre is időt szakítani – mondta Sébastien Ogier a Dirtfishnek. – A versenyek között van időn feltöltődni és van időm a családommal is törődni. Most az első tesztig családommal foglalkozok, talán elmegyek síelni a fiammal Ausztriába, aztán az első Monte előtti teszten elkezdek foglalkozni a versenyzéssel is. Nagyon fontos, hogy ki lehessen kapcsolódni a versenyek között.” 

Monte-Carlo Rally: Ogier vezette kettős Toyota siker

Jövőre a Monte szervizparkja ismét Gapban lesz kialakítva, mely Ogier szülővárosa, ezért a hercegség legendás versenye mindig az egyik legfontosabb futam lesz a toyotás versenyző számára. 

“A Monte mindig kiemelten fontos számomra. Most egyértelműen a 10. győzelem megszerzése a cél, amit korábban el sem tudtam volna képzelni, hogy el lehet érni. Eleinte a Montén mindig nagyobb nyomás nehezedett rám, mert mindig jól szerettem volna szerepelni rajta. Most már azonban ez a nyomás is enyhült.”

Ez történt a Monte-Carlo Rallyn (videó)

Friss