2024. április 28. 22:19

KezdőlapWRCFontos részletek derültek ki WRC történelmének egyik legnagyobb csatáját feldolgozó filmről

Fontos részletek derültek ki WRC történelmének egyik legnagyobb csatáját feldolgozó filmről

-

Januárban jelenik meg az Audi és Lancia 1983-as világbajnoki csatájáról szóló film, a Race for Glory: Audi vs. Lancia, melyről újabb részletek derültek ki. 

Mint arról már beszámoltunk film készült a WRC történetének egyik legizgalmasabb szezonjáról, 1983-ban a kétkerék meghajtású 037-est használó Lancia az összkerék meghajtású Audi Quattroval harcolt a vb címekért. 

Mozifilm készült a rally vb-k történetének egyik legnagyobb csatájáról

A szezon során az Audis Hannu Mikkola és Markku Alén, valamint a Lanciás Walter Röhrl harcolt az egyéni vb címért, mely végül az egyéni bajnokságban Mikkola, míg a gyártók bajnokságában a Lancia javára dőlt el. 

A csatát feldolgozó Race for Glory: Audi vs. Lancia című film január 5-én jelenik meg elsőként Amerikában, azonban a filmet készítő Lionsgate oldalán, valamint a Virgin TV és Amazon Prime oldalakon bárki megnézheti majd a filmet. Az oldalak azonban előfizetést igényelnek. 

A film egyik főszereplője Daniel Brühl lesz, aki korábban az 1976-os F1-es szezont feldolgozó Rush vagyis Hajsza a győzelemért című filmben Niki Lauda szerepét töltötte be. Brühl a WRC filmben Roland Gumpert, az Audi versenyigazgatóját alakítja majd. A Lancia csapatmenedzserét, Cesare Fioriot Riccardo Scamarcio játssza majd. Walter Röhrl szerepében Volker Bruch lesz látható, míg Hannu Mikkolát Gianmaria Martini alakítja.

Friss