2024. április 29. 03:18

KezdőlapWRCNeuville szerint kis szerencsével sikerülhet legyőzni a Toyotát 2024-ben

Neuville szerint kis szerencsével sikerülhet legyőzni a Toyotát 2024-ben

-

Thierry Neuville bizakodva tekint a 2024-es szezonra, a belga versenyző szerint kis szerencsével sikerülhet legyőzni a WRC-t három éve uraló Toyotát. 

A Hyundai 2019-ben és 2020-ben tudta utoljára megnyerni a gyártók világbajnokságát a WRC-ben, az utóbbi három évben azonban nem sikerült a koreai gyártónak legyőzni a Toyotát. 

Thierry Neuville szerint idén jó irányba indult el a Hyundai Motorsport, hogy ismét a Toyota elé kerüljön. 

“Cyril Abiteboul személyében egy olyan csapatvezetője lett a Hyundainak, aki éhes a sikerre – mondta Thierry Neuville az AutoHebdo.fr oldalnak. – Még csak idén fedezte fel a WRC világát, de már most érezhető volt a munkája. Azt hiszem, még egy szezon során sem voltam olyan magabiztos az autóban, mint idén, és ez Abiteboul és Francois-Xavier Demaison érkezésének köszönhető. Nagyon jól tudnak együtt dolgozni és munkájukkal előre lendítik a csapat szekerét is.” 

A belga versenyző szerint idén sokszor balszerencsés volt ő és a csapat többi versenyzője is, és ha ez pozitív irányba változik 2024-ben, akkor képes lehet a Hyundai ismét legyőzni a Toyotát. 

“Úgy gondolom, hogy ha jövőre kicsivel szerencsésebbek leszünk, akkor komoly eredményekért tudunk majd harcolni. Idén nagyon jól éreztem magam az autóban, csupán azért nem sikerült jobban a szezon, mert balszerencsés voltam. A 2024-es szezon nagyon érdekes lesz, ha több szerencsénk lesz, akkor legyőzhetjük a Toyotát.”

Friss