back to top
2024. szeptember 08. 01:39

KezdőlapWRCKomoly anyagi bevételt jelentett a Finn Rally a régió gazdaságának

Komoly anyagi bevételt jelentett a Finn Rally a régió gazdaságának

-

Több millió eurós bevételt jelentett az idei Finn Rally Jyvaskyla régiójának, derült ki egy friss tanulmányból. A verseny nézőszáma is szépen alakult, hiszen 270 000 néző volt jelen az augusztusi rendezvényen. 

A Jyvaskylai Alkalmazott Tudományok Egyetemének Sport Üzletágának átfogó tanulmánya szerint az idei Finn Rally 19 millió eurós bevételt generált a régió gazdaságának, amiből mintegy 14.6 millió eurót a külföldről érkezők jelentettek. 

Ez egy 2017-ben elkészített tanulmány eredményeihez képest 51%-os növekedést jelent. 

Az augusztusi versenyen nagyjából 270 000 ember vett részt, ami 16 százalékos növekedés 2022-höz képest. 

“A Finn Rally egyértelműen Jyvaskyla régiójának legnagyobb sport rendezvénye – mondta Timo Koivisto polgármester. – A versenynek köszönhetően globális nézettségre tehetünk szert, napjainkban már a Rally városaként említik városunkat, ami nagyszerű dolog.” 

A Finn Rally is bekerült az ötfutamos Junior WRC versenynaptárba

Az egyetem tanulmánya alapján az évek óta visszajáró nézők mellett jelentősen nőtt a fiatal, először kilátogató nézők száma is idén. A tanulmány készítése során az egyetem munkatársai közvélemény kutatást is végeztek, ami alapján a verseny hangulata, a gördülékeny szervezés és a magasfokú biztonság volt az a tényező, ami miatt a nézők részt vettek a versenyen. 

Friss