2024. május 05. 05:24

KezdőlapWRCA Toyota biztos benne, hogy Evans át tudja venni a csapat vezetését...

A Toyota biztos benne, hogy Evans át tudja venni a csapat vezetését jövőre

-

Miután Kalle Rovanpera jövőre csak részmunkaidőben fog versenyezni a WRC-ben Elfyn Evansnek kell hátára venni a csapatot, azonban Tom Fowler, a csapat technikai igazgatója biztos benne, hogy erre képes a walesi pilóta. 

“Ha megnézzük az idei statisztikát, akkor látjuk, hogy három versenyzőnk is három győzelmet aratott idén – mondta Tom Fowler, a Toyota technikai igazgatója a Dirtfishnek. – Megvan a csapat kellő mélysége ahhoz, hogy megoldjuk Kalle Rovanpera távolmaradását. Ez Kalle döntése volt és bár vannak különböző vélemények ezzel kapcsolatban, ezt a döntést ő hozta meg és csakis rá tartozik ennek oka.” 

Jövőre Elfyn Evans és Takamoto Katsuta fog csak teljes szezont teljesíteni a japán csapatban, míg Kalle Rovanpera mellett Sébastien Ogier is csak fél WRC szezont megy. Fowler szerint Evans képes lesz a csapat irányítását átvenni 2024-ben. 

A „pokolból a mennybe” jutott Elfyn Evans három hét alatt (videó)

“Minden kétséget kizáróan bízunk Elfyn Evansben, hogy képes lesz a csapatot jövőre vezetni. Bár a rallysportban semmi sem biztos, nem aggódunk a következő szezon miatt. Elfyn már az első toyotás évében vb címért tudott harcolni és erre képes lesz jövőre is.” 

Elfyn Evans 2020-ban igazolt az M-Sporttól a Toyotához és négy év alatt háromszor zárt a vb második helyén.

Friss