2024. április 30. 07:23

KezdőlapWRCRovanpera navigátort váltott, de Halttunentől sem köszön el

Rovanpera navigátort váltott, de Halttunentől sem köszön el

-

Kalle Rovanpera szombaton a Toyota finn tesztterületén tesztelte a Rally1-es Yarist, melyben a program második felében már nem Jonne Halttunen navigált. 

Szombaton a Toyota a saját finn tesztterületén tesztelt Kalle Rovanpera és Jonne Halttunen vezetésével, azonban a nap második felében már Ville Mannisenmaki foglalt helyet a jobb1-ben. 

A kétszeres világbajnok páros azonban nem szakított egymással, teljesen másról van szó. 

“Muszáj egy tartalék navigátornak is lenni, arra az esetre, ha Jonne valami ok miatt nem tudna eljönni egy tesztre – magyarázta Kalle Rovanpera a Rallit.fi oldalnak. – Korábban Miika Teiskonen volt a második navigátorom, ő azonban a Toyota fiatal versenyzőket fejlesztő programja miatt már nem tud beülni mellém.” 

Sajtó: Így nézhet ki Rovanpera és Ogier 2024-es WRC szezonja

Mannisenmaki eddig Teemu Asunmaa navigátora volt. Teiskonen pedig a Toyota Challenge programban Yuki Yamamoto navigátoraként dolgozott eddig is, a jövőben azonban több feladat hárul majd rá, miután a fiatal versenyzők 2024-ben már Rally2-es autóval az ERC-ben fognak versenyezni. 

“Mannisenmaki most ült be először mellém és azonnal jó volt az összhang közöttünk. A teszten igyekeztünk az autó havas teljesítményét is javítani, miután tavaly Svédországban nem teljesen voltunk elégedettek.” 

2024-ben Rovanpera Svédországban kezdi részmunkaidős szezonját.

A tesztről készült videót itt lehet megtekinteni.

Friss