2024. április 29. 04:58

KezdőlapWRCNeuville és Ogier késhegyre menő csatát vívott a WRC történetének egyik legszorosabb...

Neuville és Ogier késhegyre menő csatát vívott a WRC történetének egyik legszorosabb versenyén (videó)

-

A 2018-as Szardínia Rally ugyan a WRC történelmének nem a legszorosabb versenye volt, Thierry Neuville és Sébastien Ogier csatája így is sokáig feledhetetlen marad. 

A szezont Sébastien Ogier kezdhette címvédőként az M-Sport versenyzőjeként, és a Montén azonnal győzelemmel kezdett, Thierry Neuville azonban a Svéd Rallyn válaszolt a francia versenyzőnek és a Hyundai pilótája tudott a hóban nyerni, míg Ogier csak 10. lett. 

A szezon harmadik, mexikói versenyén ismét Ogier nyert, majd szezonbeli sikereinek számát a Korzika Rallyn háromra növelte. 

Argentínában azonban a toyotás Ott Tanak bizonyult legyőzhetetlennek, míg Portugáliában második 2018-as győzelmét is megszerezte Neuville. 

Hat verseny után Neuville vezette a bajnokságot, mégpedig 19 pont előnnyel Ogier és 47 ponttal Tanak előtt. 

A Szardínia Rallyn így Ogier-nak és Tanaknak kissé nagyobb kockázatot kellett volna vállalnia, hogy közelebb kerüljön a Neuville-hez. 

Az olasz verseny 20 gyorsasági szakasza aztán az év legnagyobb csatáját hozta. Tanak a szombati utolsó szakaszon egy ugrató utáni kemény landolás következtében szuperrallyzni kényszerült a sérült Toyotával a harmadik helyről. A győzelemért így Neuville és Ogier vívott tovább az utolsó napon, a csatát pedig csupán hét tizedmásodperc döntötte el a belga versenyző javára.

A szezon második felében azonban Ogier fordítani tudott és végül megnyerte az egyéni világbajnokságot Ausztráliában, miután Neuville kiesett a szezonzárón.

Friss