back to top
2024. július 07. 11:22

KezdőlapWRCA világ második legnagyobb országának WRC futamai (videó)

A világ második legnagyobb országának WRC futamai (videó)

-

A világ második legnagyobb országában, Kanadában, az 1970-es években négy WRC futamot is rendeztek, és mindannyiszor más versenyző tudott nyerni. 

Kanada először 1974-ben rendezhetett WRC futamot, a Rideau Lakes Rallyn kettős Lancia siker született, Stratost vezető Sandro Munari tudott nyerni Beta Coupéval induló Simo Lampinen előtt, míg a harmadik helyet a helyi Walter Boyce szerezte meg Toyota Celicával.

A második kanadai versenyre 1977-ig kellett várni, a Québecbe költöző WRC futamot aztán 78-ban és 79-ben is megrendezték. 

Az első alkalommal még Timo Salonen tudott nyerni Fiattal, csapattársa Simo Lampinen és a fordos Roger Clak előtt. 

1978-ban megismétlődött a kettős Fiat siker, akkor azonban már Walter Röhrl vezette győzelemre az olasz gyártót Markku Alén előtt, míg a harmadik helyet Andres Kullang Opellel szerezte meg. 

Az 1979-ers versenyen, mely egyben az utolsó kanadai WRC futam is volt, már a fordos Björn Waldegard nyert a Datsunnal induló Timo Salonen és a szintén fordos Ari Vatanen előtt. 

Sajnos a Québeci versenyekről nem sok videó maradt fent, 1979-es versenyről is csak egy hangnélküli összefoglalót sikerült találni.

Friss