2024. április 29. 14:14

KezdőlapWRCPetter Solberg előbb összetörte Subaruját, majd karrierje egyik legfontosabb győzelmét aratta Korzikán

Petter Solberg előbb összetörte Subaruját, majd karrierje egyik legfontosabb győzelmét aratta Korzikán

-

Petter Solberg egyik legfontosabb győzelmét aratta a 20 évvel ezelőtti Korzika Rallyn, ahol előbb ripityára törte Subaru Imprezáját és igen komoly feladatot adott a japán gyártónak, melynek újjá kellett építenie az autót. 

Petter Solberg csupán pár órával a 2003-as Korzika Rally előtt telefonoszlopnak csapódott és komolyan összetörte Subaru Impreza WRC-jét. 

A japán gyártó szerelői az eset után azonnal munkának láttak és sikerült annyira összerakni az autót, hogy azzal részt tudott venni a norvég versenyző az ünnepélyes rajtceremónián, azt követően azonban hajnalig tartó munka folyt a Subaru csapatánál. 

Végül sikerült az autót rendbe hozni és bár eleinte még lassabb tempóval, de sikerült elindulnia Solbergnek a versenyen, aki a második napot azonban már az élen zárta és végül megnyerte a versenyt. 

A győzelem pedig igen fontos volt, hiszen Solberg nagy riválisa, Sébastien Loeb akkor nem tudott pontot szerezni, így a norvég versenyző esélyei ismét nőttek a vb címet illetően. A szezon további két versenye után pedig Solberg első és egyetlen rally világbajnoki címét ünnepelhette. 

Friss