2024. május 02. 04:48

KezdőlapWRCLatvala: Kalle Rovanperának nem volt ideje élvezni fiatal korát

Latvala: Kalle Rovanperának nem volt ideje élvezni fiatal korát

-

Jari-Matti Latvala szerint Kalle Rovanpera részmunkaidős programra való váltása mögött az állhat, hogy bár még mindig fiatal, igazából eddig nem tudta élvezni fiatal korát. 

Kalle Rovanpera 8 évesen már a család versenyautóját vezette és az elmúlt 15 év során sem maradt sok szabadideje a rallykon kívül. 

Jari-Matti Latvala szerint ez állhat Rovanpera azon döntése mögött, hogy jövőre csak fél szezont megy a WRC-ben annak ellenére, hogy az elmúlt két évben világbajnok tudott lenni. 

“Kalle Rovanpera menedzsere, Timo Jouhki a nyáron árulta el, hogy Kalle egy kis pihenő tartásán gondolkozik – mondta a Toyota Gazoo Racing csapatvezetője a Rallit.fi oldalnak. – Akkoriban persze nagyon meglepődtem, de aztán át gondoltam Kalle helyzetét és szép lassan rájöttem ennek a döntésnek az igazi okára. Talán ez látszott meg az év eleji viszonylag gyengébb eredményeken is, aztán Horvátország után elkapta a jó fonalat és meg sem állt a vb címig. Kalle 15 éve versenyez, holott csak 23 éves. Kallénak nem volt igazán ideje élvezni fiatal korát, gyerekkorát, hanem céltudatosan törekedett a vb címek elérése felé. Megértem, ha elveszíti a motivációját, miután két vb címet már szerzett, új célokat kell találni. Most, 23 évesen még van lehetősége kicsit élvezni fiatalságát, ennek jött most el az ideje.” 

Így ünnepelték Kalle Rovanpera vb-címét Finnországban (videó)

Kalle Rovanpera tehát jövőre csak fél szezont fog menni a WRC-ben, ami mellett kipróbálna más szakágakat is, továbbá lenne ideje befejeznie kötelező sorkatonai szolgálatát is, amit korábban félbehagyott. 

Friss