2024. május 05. 11:43

KezdőlapWRCAmit jelenleg a Monte mezőnyéről tudni lehet – Hatalmas csata lesz a...

Amit jelenleg a Monte mezőnyéről tudni lehet – Hatalmas csata lesz a WRC2-ben

-

A Monte nevezési listájára ugyan még várni kell néhány napot, azonban már most lehet tudni néhány indulóról, akik szoros csatát vívhatnak a WRC szezonnyitó versenyén. 

December 22-én lezárult a Monte-Carlo Rally nevezési határideje, azonban a nevezési lista csak január 8-án jelenik meg. Az előzetes hírek alapján azonban már össze lehet állítani egy előnevezési listát. 

A Trends-Sports információja szerint 92 páros nevezett a WRC szezonnyitóra, amiből nyolc kettős Rally1-es autóval, 36 pedig Rally2-es járművel áll rajthoz. 

Megjelentek a Monte-Carlo Rally részletes térképei

A Rally1-es mezőnyben a Toyotát Sébastien Ogier, Elfyn Evans és Takamoto Katsuta, a Hyundai csapatát Thierry Neuville, Ott Tanak és Andreas Mikkelsen, míg az M-Sportot Adrien Fourmaux és Grégoire Munster képviseli majd. Várhatóan Ogier lesz a verseny favoritja. 

A WRC2-ben azonban már nehezebb fő esélyes megnevezni. 

Itt a Powerslide Podcast által összegyűjtött információk alapján Bryan Bouffier, Stéphane Lefebvre, Jan Solans, valamint Sami Pajari a debütáló Rally2-es Toyotával, Oliver Solberg és Eric Cais gyári Skodával, Nikolay Gryazin, Yohan Rossel, valamint Marco Bulacia pedig Citroen C3 Rally2-vel áll rajthoz. 

Módosult a 2024-es Monte útvonala: új pálya került a programba, rövidült a versenytáv

A Monte január 25-28. között zajlik majd. 

Friss