2024. május 05. 04:17

KezdőlapWRCA Toyota nem tervez drámai módosítást a 2024-es autón

A Toyota nem tervez drámai módosítást a 2024-es autón

-

Jari-Matti Latvala, a Toyota Gazoo Racing csapatvezetője elárulta, hogy a 2024-es WRC szezon előtt nem várható a Rally1-es autón drámai változtatás. 

A tavalyi szezon során a Toyota GR Yaris Rally1 igen sikeres volt, hiszen Kalle Rovanpera, Elfyn Evans és Sébastien Ogier is egyaránt három versenyt tudott nyerni 13 futamból. 

A Hyundai ugyan erősített a 2024-es szezonra, hiszen az autó komoly fejlesztése mellett ismét leigazolta az M-Sporttól Ott Tanakot, ennek ellenére a Toyota elégedett az autójával és nem tervez komoly változtatást az új szezon előtt. 

Még ki sem próbálták, máris aggódnak a Toyota új festése miatt

“Igen kevés a rendelkezésre álló fejlesztési joker, ezért igazából nem tudunk sokat változtatni az autón a szezon előtt – árulta el Jari-Matti Latvala, a Toyota Gazoo Racing csapatfőnöke. – Vannak olyan területek a Yaris-on, melyen kicsit javítani kell, ezt meg is tesszük, de drámai módosítás nem lesz. Úgy érzem, hogy jó autónk van és nem igényel drámai változtatást, csupán kisebb módosításokat. A 2024-es szezon közben majd érkeznek fejlesztések, de a Hyundai autójához képest úgy érzem jól állunk.” 

Latvala szerint a Toyota és a Hyundai hibrid autója között csak kis különbség van, ami következtében versenyről versenyre változhat az, hogy melyik csapat képes győzelemért harcolni. 

23 versenyző nevezését visszautasították a Montén

“Igen kicsi a különbség a Yaris és az I20 között, ez a különbség pedig az egyik versenyen a mi a másikon pedig a Hyundai számára billenhet. Szeretnénk a szezon közben ezt az erőviszonyt majd a mi oldalunkra billenteni.” 

A Montén Elfyn Evans, Takamoto Katsuta és Sébastien Ogier vezetheti majd a feketébe öltöztetett hibrid Toyotát. 

Friss