2024. április 27. 20:51

KezdőlapWRCKankkunen: Megdobogtatta a szívemet a Lancia lehetséges visszatérése

Kankkunen: Megdobogtatta a szívemet a Lancia lehetséges visszatérése

-

Juha Kankkunen elárulta, hogy először egy korábbi csapattársától hallott a Lancia visszatéréséről a WRC-be, a négyszeres világbajnok szerint versenyképes is lehetne az olasz gyártó. 

Először az olasz média írta meg, hogy a Stellantis zöld jelzést adott a Lanciának egy Rally2-es autó elkészítésére, mellyel több mint 30 év után visszatérne a WRC-be. 

Juha Kankkunen, aki 1987-ben és 1991-ben is az olasz gyártóval lett világbajnok, már korábban hallotta a hírt Miki Biasiontól, aki 1988-ban és 1989-ben nyerte meg a világbajnokságot a Lnciával. 

Sajtó: A Lancia 2025-ben visszatér a Rally Világbajnokságra

“Először Miki Biasiontól hallottam a Lanciáról szóló híreket és igen megdobogtatták a szívemet – árulta el Juha Kankkunen a finn Helsingin Sanomat oldalnak. – Az olaszok tudják, hogy miként kell versenyképes autót készíteni, annak ellenére, hogy már régen nincsenek jelen a WRC-ben. Azt gondolom, hogy ha sikerül a Lanciának a megfelelő szakembereket a Rally2-es autó mellé állítani, akkor felveheti a Ypsilon a versenyt a WRC2-ben. Szerintem jót tenne a világbajnokságnak, ha a Lancia visszatérne.” 

A média információk alapján a Lancia Ypsilon Rally2 fejlesztése és tesztelése is megkezdődhet 2024-ben, jövőre pedig már az első WRC2-es versenyre is sor kerülhet. 

Friss