2024. április 29. 00:30

KezdőlapWRC8 Rally1-es, 29 Rally2-es nevező a Montén

8 Rally1-es, 29 Rally2-es nevező a Montén

-

Megjelent a WRC szezonnyitó Monte-Carlo Rally 70 elfogadott nevezőjének listája, melyen 8 Rally1-es és 29 Rally2-es páros szerepel. 

A január 25-28. között megrendezendő Monte-Carlo Rallyra előzetesen 93 nevezés érkezett, azonban a szervizparkba csak 70 versenyző és csapata fér el, így ennyien szerepelnek a közzétett nevezési listán. 

23 versenyző nevezését visszautasították a Montén

A Rally1-es autók között csak hibrid jármű lesz, a Toyotával Elfyn Evans, Takamoto Katsuta, valamint a győzelemre leginkább esélyes Sébastien Ogier, a Hyundaijal Thierry Neuville, Ott Tanak, valamint Andreas Mikkelsen, az M-Sport Ford Pumáival Adrien Fourmaux és Grégoire Munster indul. 

Bár a szabályok lehetővé tennék hibrid rendszer nélküli Rally1-es autók indulását, ilyen járművek a WRC szezonnyitón még nem lesznek. 

A WRC2-ben jóval népesebb és sokesélyes a mezőny, a vadonatúj Toyotával Sami Pajari, Jan Solans, Bryan Bouffier, valamint Stéphane Lefebvre áll rajthoz. Oajari azonban nem nevezett a WRC2-be erre a versenyre. 

A Citroen színeiben Yohan Rossel, Nikolay Gryazin lesz látható. Oliver Solberg Pajarihoz hasonlóan nem lesz értékelve a WRC2-ben. 

A skodás mezőnyből Pepe López és Chris Ingram igyekszik majd a WRC2 élén zárni. 

Nicolas Ciamin az egyedüli, aki Hyundaijal áll rajthoz. 

A Montén ezúttal magyar nevező nem lesz. 

Friss