back to top
2024. május 16. 18:18

KezdőlapWRCHárom különböző helyszínen lehetne az Ír Rally vb-futam 2025-től

Három különböző helyszínen lehetne az Ír Rally vb-futam 2025-től

-

Az Ír Motorsport Szövetség kiválasztotta és ismertette azon helyszíneket, melyek otthont adhatnának 2025-től az ír WRC-futamnak. 

Az Ír Motorsport Szövetség kedden sajtótájékoztatón mutatta be a lehetséges ír WRC-futam helyszíneit, melyeket rotációban használnának 2025-től. 

“Piros betűs nap a mai az ír motorsport történelmében, mert bejelenthetjük a WRC-futam lehetséges helyszíneit – mondta Aidan Harper, az Ír Motorsport Szövetség elnöke. – Limerick, Kerry és Waterford is megfelelő helyszín lenne a 2025-ös, 2026-os és 2027-es WRC-futam során. A helyszeneket rotációban szeretnénk használni. Ahhoz azonban még sokat kell dolgoznunk, hogy sikerüljön bekerülni a WRC 2025-ös naptárába.” 

Továbbra is elsősorban anyagi akadályokat kell ehhez leküzdeni, az FIA és a WRC promótere már elfogadta a lehetséges helyszíneket. 

“A kormány ígérete szerint 15 millió eurós támogatást tudna nyújtani három év alatt, amennyiben sikerül bekerülni a naptárba. Szeretném megköszönni azon önkéntesek munkáját, akik segítségével sikerült bemutatni a lehetséges helyszíneket, jó volt látni az önkéntesek arcán az elszántságot. Igazán csodálatos dolgokat láttunk a múlthéten, amikor bejártuk a három helyszínt. Bízunk benne, hogy sikerül biztosítani a kellő anyagi hátteret a verseny megrendezéséhez.” 

Utoljára 2019-ben rendeztek Nagy-Britanniában WRC-futamot, a Wales Rallyt, míg Írországba 2009-ben és 2007-ben látogatott el a vb mezőnye. 

Friss