2024. április 29. 04:50

KezdőlapWRC2025-től a Rally2-es autókból építik a WRC legerősebb autóit?

2025-től a Rally2-es autókból építik a WRC legerősebb autóit?

-

Az olasz médiában megjelent információ szerint 2025-től továbbfejlesztett Rally2-es autók lépnek a mostani Rally1-es autók helyébe. Ilyenről azonban az M-Sport nem tud. 

Az olasz Autosprint oldal indította el azt a pletykát, mely szerint 2025-től a továbbfejlesztett és megerősített Rally2-es autók váltják fel a Rally1-es hibrid autókat, melyeknek versenyeztetése igen drága. 

Az olasz oldal írta meg először azt is, hogy a Lancia Rally2-es autót készít 2025-re és visszatér a WRC-be. 

Sajtó: A Lancia 2025-ben visszatér a Rally Világbajnokságra

A lehetséges autóváltásról szóló pletykával kapcsolatban Richard Millener mondta el véleményét a norvég Parc ferme oldalnak. 

“2025-ben nem tartom lehetségesnek ezt az autóváltást az idő rövidsége miatt – mondta az M-Sport csapatfőnöke. – Nem tudom szabályváltoztatás tervéről sem. Úgy vélem, hogy a jelenlegi Rally1-es autó is lehetne sikeresebb, ha magát a sportot jobban népszerűsítjük. Ez segítene új gyártók jelentkezése terén is, és ha sikeressé válna a Rally1-es autó, akkor nem számítana annak versenyeztetésének ára sem.” 

Adrien Fourmaux azonban nem látja értelmetlennek a Rally2-es autóból készült topkategóriás járművet. 

“Ha növelné a versenyt és több gyártót lehetne bevonni a bajnokságba, akkor lenne értelme az autóváltásnak – mondta az M-Sport pilótája. – Mindenképp több gyártót kellene szereznie a WRC-nek.” 

Friss