back to top
2024. május 11. 13:02

KezdőlapWRCA Hyundai másképp szól majd a Montén

A Hyundai másképp szól majd a Montén

-

A Hyundai Motorsport partnerségi megállapodást írt alá az Akrapovič céggel, amelynek keretében a két vállalat innovatív kipufogó- és hőkezelő rendszerek kifejlesztésén dolgozik együtt.

A szlovén Akrapovič cég motorkerékpárok és prémium kategóriás autók kipufogóit gyártja, és nemzetközi hírnevet szerzett az élvonalbeli motorsportban szereplő csapatok sikeres támogatása révén. A Dakaron Sebastien Loebbel és Nasser Al-Attyiah-val induló BRX is a motorsport partnereik között szerepel, az X-Raid csapat és a BMW Motorsport mellett.

Az Akrapovič a teljesítménynövelésről, az innovatív tervezésről, a könnyű kipófogórendszereiről és a tartósságról híres megoldásaival a koreaikat reményei szerint kulcsfontosságú partner lesz a Hyundai Motorsport WRC versenyautóinak fejlesztésében. A koreai csapat továbbra is a Hyundai i20 N Rally1 Hybrid általános versenyképességének és megbízhatóságának javítását tűzte ki célul, és ebben várnak segítséget a híres kipufogógyártótól.

„Izgatottan várjuk ezt az új partnerséget az Akrapovič-csal, amelyet már egy ideje tervezünk. Együttműködésünk olyan kritikus területeken feszegeti a határokat, mint a kipufogórendszerek és a hőkezelés. Ennek eredményeként innovatív megoldásokat vittünk a Hyundai i20 N Rally1 Hybridbe a 2024-es szezonra, növelve annak megbízhatóságát és teljesítményét. Az Akrapovič versenyen bevált anyagai, szigetelése és technikai know-how-ja természetes partnerré tette őket, amikor tovább fejlesztjük WRC autónkat” – mondta a Hyundai Motorsport technikai igazgatója, François-Xavier Demaison.

Davorin Dobočnik, az Akrapovič vezérigazgatója hozzátette: „Nagyon örülünk és izgatottak vagyunk, hogy a Hyundai Motorsporttal együtt indulhatunk az FIA Rally Világbajnokságban. Miután több évtizedes tapasztalattal rendelkezünk a különböző világbajnokságokban a partnereknek nyújtott technikai szolgáltatások és támogatás terén, ez egy új motorsport-sorozat az Akrapovič számára. Örülünk, hogy a Hyundai minket választott partnerének, hogy segítsünk hatékony, könnyűszerkezetes megoldásokat kifejleszteni a már most is nagyon versenyképes Hyundai i20 N Rally1 Hybrid kipufogórendszeréhez, és új szintre emeljük a teljesítményt. Alig várjuk ezt az új kalandot a WRC kihívásokkal teli területén és a Hyundaijal való együttműködést, amely meggyőződésünk szerint nagyon pozitív és sikeres lesz.”

Az együttmőködés érdekes részlete, hogy az Akrapovič ugyan számtalan márka utcai autóihoz kínál megoldásokat, a Hyundai azonban (még) nincs ezek között a gyártók között, így az utcai modellekre még nem kerülhet a szlovén cég kipufogóiból.

Hyundai
foto: Hyundai Motorsport

Mikkelsen visszatért a csúcskategóriába, tesztelt a Monte előtt

Friss