2024. május 04. 01:22

KezdőlapWRCA Ford Puma Rally1 fejlesztése sokat segíthet az autó úton tartásában

A Ford Puma Rally1 fejlesztése sokat segíthet az autó úton tartásában

-

Az M-Sport is megkezdte a felkészülést a Monte-Carlo Rallyra, a teszten pedig egy komoly fejlesztést kapó Ford Puma Rally1-et vezethet Adrien Fourmaux és Grégoire Munster. 

Vasárnap és hétfőn Adrien Fourmaux vezetésével az M-Sport is megkezdte a felkészülést a Monte-Carlo Rallyra. 

A teszten látható autón a WRCWings.tech oldal egy új hátsószárnyat vélt felfedezni, ami jelentősen segíthet a versenyzőknek, hogy úton tudják tartani a hibrid járművet. 

Richard Millener, csapatvezető a Motorsport.com oldalnak megerősítette, hogy új hátsószárnyat készítettek a Rally1-es autóra 2024-re, továbbá, hogy a a megbizhatósági problémákat is igyekeznek megoldani.

„Idén egy komolyabb fejlesztést hajtunk végre az Pumán, a tervünk, hogy teljes mértékben kihasználjuk azt a fejlesztési limitet, amit a szabélyok előírnak – mondta Richard Millener. – Valóban dolgozunk egy hátsószárnyon, amit azonban csak pár verseny elteltével vetünk be. Fiatal versenyzőinkkel nehéz lesz a harcot felvenni a többiekkel, de az autón reméljük, hogy nem fog múlni. Igyekszünk megoldani a megbizhatósági problémákat is, annak ellenére, hogy a problémák okai különbözőek. 2022-ben az autó megbizhatósága jó volt, ezért visszakell térnünk oda.”

A tesztet kedden Grégoire Munster folytatja. 

Friss