back to top
2024. május 11. 19:58

KezdőlapWRCMikkelsen: Elképesztően jó a Rally1-es Hyundai

Mikkelsen: Elképesztően jó a Rally1-es Hyundai

-

Andreas Mikkelsen a Monte előtti teszten próbálhatta ki először a Hyundai Rally1-es autóját, ami teljesen ámulatba ejtette a norvég pilótát.

Andreas Mikkelsen 2019 végén a Hyundainál vezetett utoljára WRC top kategóriás autót, azonban két WRC2-es és egy ERC bajnoki cím után 2024-ben ugyancsak a koreai gyártóval tér vissza a WRC legerősebb kategóriájába.

A norvég versenyző a Monte előtti teszten vezethetett először Rally1-es autót, ami teljesen ámulatba ejtette.

“A vezetési stílust tekintve nem kell nagyon változtatni a Rally1-es autóban – mondta Andreas Mikkelsen a norvég Parc Ferme oldalnak. – Ugyanakkor nehezebb lesz a helyzet, ha a hibrid rendszer beindul. Összességében jól éreztem magam az autóban. A hibrid autó esetében nagyon nagy a kanyarsebesség és kitűnő a tapadás, különösen féktávon. Egészen elképesztő a hibrid autó. Olyan érzésem volt, mintha ismét WRC-ben ülnék, azonban a Rally1-es autó mégis más.”

A Hyundai a Rally1-es, a Citroen a Rally2-es autóját mutatta be

Mikkelsen feladata idén, hogy Thierry Neuville-nek és Ott Tanaknak segítsen azokon a versenyeken, ahol rajthoz áll, elsőként a Montén.

“Két startégiám lehet a versenyeken, amivel Thierrynek és Ottnak segítek. Az egyik, hogy próbálok a Toyoták előtt lenni, a másik pedig, hogy a csapattársaim mögött maradok. Ahhoz, hogy a Toyoták előtt legyek komoly tempóra lesz szükségem, amivel nem biztos, hogy segítek Neuville-nek és Tanaknak, ezért még ki kell találni a csapattal, hogy mit is tegyek.”

Friss