back to top
2024. május 12. 14:12

KezdőlapWRCAbiteboul: Az új autónkkal képesek leszünk az egyéni vb címért harcolni

Abiteboul: Az új autónkkal képesek leszünk az egyéni vb címért harcolni

-

Az idei WRC szezonra jelentősen megváltozott a Hyundai Motorsport Rally1-es autója, Cyril Abiteboul csapatfőnök szerint sikerült olyan autót készíteni, mellyel történelmet írhat a koreai gyártó. 

A Hyundai Motorsport egyetlen versenyzője sem tudott még korábban világbajnoki címet szerezni, ugyanakkor csapatszinten már két gyártó vb cím megnyerése sikerült. 

A koreai gyártó tavaly komolyan erősödött minden téren, hiszen Cyril Abiteboul csapatfőnök, Francois-Xavier Demaison pedig műszakiigazgató lett a WRC csapatnál. Abiteboul továbbá idén a teljes motorsport program igazgatójává is vált. 

A 2024-es WRC szezonra visszasikerült hívni Ott Tanakot is a csapathoz, így Thierry Neuville mellett már két olyan versenyzője van a Hyundainak, akik képesek az egyéni vb címet is megszerezni, ezt pedig az új autóval már valóban meglehet célozni. 

A Hyundai a Rally1-es, a Citroen a Rally2-es autóját mutatta be

“Hiszünk benne, hogy idén valóban harcolhatunk az egyéni vb címért a WRC-ben az új autóval – mondta Cyril Abiteboul a Hyundai autót bemutató közleményében. – Ott Tanak 2022 végén úgy ment el a csapattól, hogy a dolgát nem tudta befejezni nálunk. Amikor megkerestük kiderült, hogy ő is úgy érzi, hogy nálunk töltött karrierje még befejezetlen maradt. Hiszünk benne, hogy idén képes lehet befejezni az elkezdett munkáját velünk, Ottal pedig már két egyéni vb címre esélyes versenyzőnk van. Idén egyértelműen a győzelmeket célozzuk meg, ehhez pedig már adottak a versenyzőink és az autó is. Továbbá az új autóból kiindulva már a 2025-ös és 2026-os évre is tudunk komoly célokat kitűzni.” 

Friss