2024. május 02. 21:21

KezdőlapERCPaddon tíz éve versenyez Hyundaijal

Paddon tíz éve versenyez Hyundaijal

-

Hayden Paddon 2014-ben kezdte el az az utat a Hyundai márkával, mely azóta is tart és már megannyi jó eredményt értek el együtt. 

“Idén van a 10. születésnapunk a Hyundai Új-Zéland csapatával – írta közösségi oldalán Hayden Paddon. – Ez az a partnerség, amire hihetetlenül büszke és hálás vagyok. Emlékszem az első tárgyalásra, mely során elmondtam, hogy szeretnék egy hosszútávú partnerséget kötni a Hyundaijal, ahogy egykor példaképem Possum Bourn is tette a Subaruval. Azóta 10 év telt el, és micsoda évek voltak ezek! Nagyon sok sikert értünk el már együtt a lécet folyamatosan egyre magasabbra téve. A legjobb az egészben, hogy még nagyon sok jó pillanat jöhet közös kapcsolatunk során.” 

Paddon 2014-ben a Szardínia Rallyn mutatkozott be először a Hyundai Motorsport N pilótájaként, majd 2015-ben az olasz versenyen már megszerezte első dobogós eredményét a második helyen célba érve. 2016-ban pedig megszerezte első és eddig egyetlen WRC futamgyőzelmét Argentínában. Az új-zélandi pilóta a Hyundaijal összesen nyolc dobogós helyezést ért el a WRC-ben, az ERC-ben 2023-ban bajnoki címet nyert, míg hazájában négy bajnoki címet szerzett és 2022-ben az Ázsia-Óceánia bajnoka is lett. 

Fotó: Jaanus Ree / Red Bull Content Pool

“A Hyundaijal együtt elért fő eredményeink közé tartozik a WRC futamgyőzelem és a dobogós eredmények, négy nemzeti bajnoki cím és a Hyundai velem lett először Európa-bajnok is. A Hyundai egy olyan márka, amivel közös kapcsolatomra nagyon büszke vagyok, ideértve a Hyundai Új-Zéland családját is. Kíváncsian várom, hogy mit tartogat számunkra a 2024-es szezon.” 

A Hyundai Új-Zéland sem feledkezett meg a tízéves évfordulóról. 

“Hihetetlen kalandokat éltünk át együtt Hayden Paddonnal a tízéves kapcsolatunk során – szerepel a csapat közleményében. – Repül az idő, amikor áttöröd a korlátokat és történelmet írsz. 2014 óta egy fantasztikus utazáson vagyunk Haydennel, amiért hálásak vagyunk töretlen elhivatottságáért, elképesztő tudásáért. Még nagy út áll előttünk.” 

Friss