back to top
2024. május 18. 19:15

KezdőlapWRCA WRC3 címvédője is Toyotára cseréli Skodáját

A WRC3 címvédője is Toyotára cseréli Skodáját

-

A múlt hétvégén a WRC3 tavalyi bajnoka, Roope Korhonen még Skodával nyerte a Finn Rally Bajnokság szezonnyitóját, azonban a folytatásban már Toyota Yaris Rally2-vel áll rajthoz a WRC2-ben. 

A 25 éves Roope Korhonen 2023-ban bajnoki címet szerzett Ford Fiesta Rally3-mal a WRC3-ban, azonban a vb futamok mellett a Finn Rally Bajnokság ötödik helyét is megszerezte VW Polo GTI R5-tel, amit év végére már Skoda Fabia Rally2 evóra cserélt. 

A finn versenyző az idei Riihimaki Rallin már Fabia RS Rally2-vel szerezte meg a győzelmet, azonban a folytatásban már Toyota GR Yaris Rally2-vel fog indulni hazájában és a WRC2-ben is. 

Sami Pajari a Toyota partnercsapatával indul a WRC2-ben

“Igaz, hogy nagyon jól indult az évünk, miután a Fabia RS-sel győzelemmel kezdtünk Finnországban, azonban a folytatásban már Toyotával fogok versenyezni – jelentette be Korhonen. – A következő versenyünk a Lappföld Rally lesz, azelőtt pedig tesztelni fogunk a Yaris Rally2-vel. A második finn bajnoki pedig jó teszt lesz a Svéd Rally előtt, ahol megkezdjük a WRC2-es szereplést is.” 

Korhonen autójának szervizelését és felkészítését a Rautio Motorsport fogja végezni. 

Friss