back to top
2024. május 05. 20:18

KezdőlapWRCAz M-Sport versenyzője lett William Creighton

Az M-Sport versenyzője lett William Creighton

-

A Junior WRC bajnoki címért járó nyereménynél is nagyobb lehetőséget kapott William Creighton, miután az M-Sport WRC2-es versenyzője lett. 

A Junior világbajnoki címért négy versenyt tudott volna menni a WRC2-ben William Creighton, azonban ennél is nagyobb lehetőséget kapott, miután az M-Sport WRC2-es versenyzője lett, így teljes szezonban, hét versenyen tud indulni. 

A lehetőség a Motorsport Ireland Academy támogatásának köszönhetően jött létre Creighton számára, akinek eredményei a WRC2-ben és a WRC2 Challenger kategóriában is számítani fog. 

“A JWRC megnyerése már eleve komoly WRC2-es programot biztosított volna számunkra – mondta William Creighton. – Azonban a Motorsport Ireland Academy támogatásának köszönhetően hét WRC2-es versenyen tudunk indulni, ami hihetetlen lehetőség. Szeretnénk Liam Regan navigátorommal a lehető legtöbbet kihozni ebből.” 

“Karrierem eddigi minden pillanatában keményen dolgoztam, aminek köszönhetően a nemzeti bajnokságból sikerült eljutni a JWRC-be. Minden szezon során sokat sikerült fejlődnöm, azt hiszem most valóban eljutottunk arra a szintre, ahol egy komoly csapatot megfelelően tudunk képviselni. A WRC2 élmezőnyében elképesztő magas a szint. Idén a tapasztalatszerzés lesz a fő cél, és az idő előrehaladtával szeretnénk egyre jobb eredményeket elérni. Az M-Sport csapata tökéletes számunkra, hogy folytassuk a tanulást.” 

Friss