2024. május 02. 13:47

KezdőlapWRCMikkelsen: Csak utólag derült ki, hogy a szerencsén múlt az életem 2016-ban

Mikkelsen: Csak utólag derült ki, hogy a szerencsén múlt az életem 2016-ban

-

A legnagyobb rally szurkolók emlékezhetnek Andreas Mikkelsen 2016-os balesetére, amit Spanyolországban szenvedett el, amikor a Volkswagen versenyzőjeként egy szalagkorlátnak ütközött. A norvég versenyző azonban most elárult egy fontos részletet, amiből kiderült, hogy csak a szerencsén múlt akkor az élete. 

Andreas Mikkelsen 2016-ban a Volkswagen versenyzőjeként a Spanyol Rally harmadik helyén állt 11 szakaszt követően, azonban a következőn egy kisebb hibát vétett, aminek következtében az útszéli szalagkorlátnak ütközve felborult és kiesett. 

A baleset során nem sérült meg a norvég pilóta és navigátora, Anders Jaeger sem. Ez azonban csak a szerencsén múlt, mint azt elárulta hét év távlatából Andreas Mikkelsen. 

“Csak a baleset után a vizsgálatok során derült ki, hogy a korlát a lábamnál behatolt az autóba aljába – mondta Mikkelsen a norvég Parc Ferme oldalnak 2023 december elején. – Szerencsére az ülés és az autó alja meggátolta, hogy beljebb kerüljön az autóban a korlát. Sokszor volt már olyan balesetünk, amikor csak a szerencsén múlt a súlyos következmény, itt azonban valóban nagy baj történhetett volna.” 

Szerencsére a nagyobb baj nem következett be és azóta Mikkelsen két WRC2-es és egy ERC bajnoki címet szerzett, 2024-ben pedig ismét a Hyundai Motorsport versenyzője lesz. 

Friss