2024. május 03. 19:27

KezdőlapWRCFourmaux: Nagyon jól sikerült a Monte előtti felkészülés

Fourmaux: Nagyon jól sikerült a Monte előtti felkészülés

-

Adrien Fourmaux két év után ismét Rally1-es autóval indulhat a Montén, mely előtt úgy érzi sikerült minden körülményre felkészülnie. 

Adrien Fourmaux 2022-ben már indult Rally1-es Ford Pumával a Monte-Carlo Rallyn, akkor azonban az utóbbi idők egyik legnagyobb balesetével zárta a WRC szezonnyitót. Idén sokkal jobb befejezésben bízik a francia versenyző. 

“Úgy érzem, hogy nagyon jól sikerült a Montéra való felkészülésünk – mondta Adrien Fourmaux. – A két napos tesztünk alatt tudtunk vezetni hóban és aszfalton is, és nagyon élveztük a Rally1-es autó vezetését. Ugyan felkészültnek érezzük magunkat a Montéra, ezt a versenyt mindig tisztelni kell, mert a körülmények folyamatosan változnak. Jelenleg bár úgy tűnik, hogy csak kis esélye van a hónak, a hegyi részeken még mindig lehetnek meglepetések. A Monte mindig nehéz, de igyekszünk megbirkózni a kihívásokkal.” 

Fourmaux 46. WRC futama lesz a Monte-Carlo Rally, ahol korábban öt alkalommal állt rajthoz és legjobb eredményét 2021-ben érte el, amikor kilencedik lett Rally2-es Ford Fiestával.   

Navigátora, Alexandre Coria a 36. WRC futamára készül, korábban pedig három alkalommal indult a Montén és a 2023-as abszolút 13. hely a legjobb eredménye.  

A 2024-es Montén 17 gyorsasági szakasz, valamint 324.44 km versenytáv vár a mezőnyre.  

Az időjárás, bár a szervizparknak helyet adó Gapban +12 fok körül fog alakulni, a verseny hegyi szakaszain jóval téliesebb körülmények lehetnek. 

Friss