2024. május 02. 05:51

KezdőlapWRCEgy fiatal tehetség mellett tér vissza a legtöbb WRC-futamon induló navigátor

Egy fiatal tehetség mellett tér vissza a legtöbb WRC-futamon induló navigátor

-

A február első hétvégéjén sorra kerülő Lappföld Rallyn tér vissza a navigátori munkához Miikka Anttila, Jari-Matti Latvala korábbi navigátora, aki ezúttal egy 20 éves finn pilótának fog segíteni. 

Egy év szünet után ismét versenyautóba ül Miikka Anttila, Jari-Matti Latvala korábbi navigátora. 

Az 51 éves Anttila a február 1-3. között megrendezendő Lappföld Rallyn a 20 éves Benjamin Korhola mellé ül be egy Rally2-es Hyundaiba. Korhola tavaly megnyerte a Finn Rally Bajnokság SM2-es kategóriáját, míg az idei finn szezonnyitón a második helyen debütált a Hyundaijal. 

“Fantasztikus dolog a legtöbb WRC futamon induló navigátortól segítséget kapni egy versenyen – mondta Korhonen a Rallit.fi oldalnak, miután a hétvégén teszttel kezdték meg az összeszokást Anttilával. – Nagyszerűen tudtunk Miikkával együtt dolgozni az első méterektől kezdve, és segítségével már most magabiztosabban várom a Lappföld Rallyt. A verseny előtt lesz még egy tesztünk, ott még finomítunk néhány dolgon.” 

Fotó: Benjamin Korhola

“Nem tudtam visszautasítani Benjamin felkérését – mondta az 51 éves Miikka Anttila, aki tavaly Heikki Kovalainen navigátoraként indult a Lappföld Rallyn. – A Lappföld Rallyn mindig jó versenyezni, mert talán ez a világ legjobb havas rallyja.” 

Miikka Anntila WRC karrierje során 220 világbajnoki futamon állt rajthoz, amivel rekorder tartó a navigátorok között. Jari-Matti Latvala 10-zel kevesebb versenyen indulva ugyancsak a legnagyobb WRC tapasztalattal rendelkezik a pilóták között. 

Friss