2024. április 29. 18:11

KezdőlapWRCGilsoul: A WRC-autók utolsó generációja jutott eszembe a Rally2-es Toyotában ülve

Gilsoul: A WRC-autók utolsó generációja jutott eszembe a Rally2-es Toyotában ülve

-

Nicolas Gilsoul, Thierry Neuville és Pierre-Louis Loubet korábbi navigátora a hétvégén Stéphane Lefebvre mellett próbálhatta ki a vadonatúj Toyota GR Yaris Rally2-t, mely teljesen ámultba ejtette. 

Hétvégén végezte utolsó tesztjét Stéphane Lefebvre a Monte-Carlo Rally előtt, és ezúttal Andy Malfoy helyét Nicolas Gilsoul vette át a Rally2-es Toyotában. Thierry Neuville és Pierre-Louis Loubet korábbi navigátora a tesztelés után nem győzte dicsérni az új autót. 

“Több, mint fantasztikus a Rally2-es Toyota – mondta Gilsoul a Rallye-sport.fr oldalnak. – A mérnökök ezúttal a navigátorokra is gondoltak, akiknek nagyon jó a kilátásuk az autóból, és a lábuknak is nagyon jól kialakított hely van. Ami az autót illeti, az, ahogy a futómű fekszik a talajon egész egyszerűen az utolsó generációs WRC autókat juttatta eszembe. A differenciálművek nagyon hatékonyak, kitűnő a fékhatás, és fékezés közben nagyon stabil marad az autó. Úgy éreztem, hogy az alváz elképesztő erőhatásokat bír ki. Az autó hangja volt egyedül furcsa, mivel három hengeres motor van a Yaris-ban, ugyanakkor így is kitűnően működik alacsony és magas fordulatszámon is.” 

A Eally2-es Toyota debütáló versenye hétvégén lesz a Monte-Carlo Rallyn. 

Friss