2024. április 27. 20:08

KezdőlapWRCGiraudet: A Monte csütörtöki pályáin sokat nyerhetnek a bátor versenyzők

Giraudet: A Monte csütörtöki pályáin sokat nyerhetnek a bátor versenyzők

-

A Monte-Carlo Rally csütörtök este két gyorsaságival kezdődik. Denis Giraudet szerint ezeken a szakaszokon a bátor versenyzők sokat nyerhetnek. 

Csütörtökön a Thoard / Saint-Geniez 21.01 km-es és a Bayons / Bréziers 25.19 km-es szakaszokkal megkezdődik a Monte-Carlo Rally érdemi része. 

A Monte pályáit a 189 WRC-futamon, köztük 20 alkalommal a Montén is induló, Denis Giraudet mutatta be az AutoHebdo.fr oldalnak. A 68 éves navigátor a 2024-es Montén is részt vesz Raphael Astier társaként. 

“A Thoard-i gyorsasági 2018-ban már megmutatta, hogy tud komoly problémákat okozni a versenyzőknek. Akkor Thierry Neuville (kicsúszás), Kris Meeke (árokba esés) és Elfyn Evans (defekt) is bajba került, igaz akkor a szakasz 15 km-rel hosszabb volt és Sisteronig tartott. A 2024-es verseny szakasza esetében Col de Fontbelle előtt van egy hajtűkanyar, ami, ha jeges, meglepetéseket okozhat, mert meredek és keskeny. Lefelé menet nem okoz problémát, de fordított irányba óvatos tempóval kell menni.” 

A második szakaszon azonban fontos szerepet játszik a bátorság. 

Monte-Carlo Rally 2024 – Minden infó egy helyen

“A Bayons-i pályán az a versenyző nyerhet sokat, aki bátor. 2020-ban változatos körülmények között kellett a pályát teljesíteni és Thierry Neuville 25.5 másodperc előnnyel volt a leggyorsabb. Ez a gyorsasági egyben a legjobb a hangulatot tekintve is, hiszen a szurkolók mindig sok petárdával és tűzijátékkal érkeznek erre a pályákra.” 

Friss