2024. április 28. 09:23

KezdőlapWRCGiraudet: A Monte szombati pályáin könnyen előfordulhatnak havas, jeges részek

Giraudet: A Monte szombati pályáin könnyen előfordulhatnak havas, jeges részek

-

A Monte-Carlo Rally szombaton három pálya kétszeri teljesítésével folytatódik. Denis Giraudet szerint ezeken a szakaszokon könnyen előfordulhatnak havas kanyarok. 

Szombaton a Esparron / Oze 18,79 km-es, a Les Nonières / Chichilianne 20,04 km-es, és a Pellafol / Agnières-en-Dévoluy 21,37 km-es szakaszokkal folytatódik a Monte-Carlo Rally. 

A Monte pályáit a 189 WRC-futamon, köztük 20 alkalommal a Montén is induló, Denis Giraudet mutatta be az AutoHebdo.fr oldalnak. A 68 éves navigátor a 2024-es Montén is részt vesz Raphael Astier társaként. 

“Az Esparron gyorsasági igazából a Col de Faye szakasz egy része. A pálya eleje elég lassú, később azonban vannak gyorsabb részek is. Az Espréau völgy néhány kilométeren folyó mentén és szurdokokban halad, ahol könnyedén lehetnek havas, jeges területek. Ez a pálya nagyon könnyen megközelíthető a nézők számára.” 

“A Les Noniéres gyorsasági egy nagyon szép pálya. A Col de Menée-ig az út igen gyorsa, majd az alagút után keskeny és kanyargós. Ezen a részen sokkal többet havazik, mint máshol, itt csak nagyon ritkán süt a nap. A pálya utolsó része ismét gyors. A pálya egyetlen hátránya, hogy a nézők nem tudják megközelíteni.” 

Monte-Carlo Rally 2024 – Minden infó egy helyen

“A Pellafol szakasz árnyékos részein sokáig megmaradhat a korábban leesett hó. Itt keskenyebb és szélesebb részek egyaránt megtalálhatóak. A tavalyi versenyhez képest fordított irányban kell vezetni.” 

Friss