2024. április 28. 19:42

KezdőlapWRCGiraudet: A Monte vasárnapi pályái igazán szép tájakon vezetnek

Giraudet: A Monte vasárnapi pályái igazán szép tájakon vezetnek

-

A Monte-Carlo Rallyn vasárnap három pálya vár a mezőnyre. Denis Giraudet szerint ezek a szakaszok szép tájakon vezetnek.

Vasárnap a La Bréole / Selonnet 18.31 km-es pályát harmadszor vár a mezőnyre, majd a Digne-les-Bains / Chaudon-Norante 19,01 km-es, és a La Bollène-Vésubie / Col de Turini 14,80 km-es szakasz szerepel még a programban. 

A Monte pályáit a 189 WRC-futamon, köztük 20 alkalommal a Montén is induló, Denis Giraudet mutatta be az AutoHebdo.fr oldalnak. A 68 éves navigátor a 2024-es Montén is részt vesz Raphael Astier társaként. 

“A Monte idei utolsó előtti szakaszán egy kisebb hágón vezet az út, ahol kevés esélye van hónak, ugyanakkor nagyon szép táj és kiváló rallyra. Van keskeny, széles és gyors rész is. A versenyzőknek nagyon meg kell tisztelniük a hajtűkanyarokat.” 

Monte-Carlo Rally 2024 – Minden infó egy helyen

“A Power Stage-nek helyet adó szakaszon sajnálom, hogy a Turini-hágó tetején véget ér a pálya. Én jobban szeretem a Turini-hágón való versenyzést, amikor az emelkedőt és a lejtőt is teljesíteni kell. Ez a pálya elég széles és jó tempóval is lehet közlekedni, ugyanakkor figyelembe kell venni, hogy a pálya komoly szakadékok mentén vezet.” 

Friss