2024. április 29. 16:13

KezdőlapWRCAbiteboul: Neuville minden téren erősebb lett tavaly

Abiteboul: Neuville minden téren erősebb lett tavaly

-

Cyril Abiteboul, a Hyundai Motorsport csapatfőnöke szerint Thierry Neuville Montén aratott győzelmének titka abban rejlik, hogy a belga versenyző minden téren erősebbé vált tavaly. 

Thierry Neuville WRC-karrierje 20. futamgyőzelmét aratta a Monte-Carlo Rallyn, ráadásul a maximális pontszámot is megszerezte a szezonnyitón. 

Cyril Abiteboul szerint a siker annak köszönhető, hogy a belga pilóta minden téren erősebbé vált tavaly. 

“Thierry Neuville korábban is tudott versenyeket nyerni és voltak jó eredményei, amivel már régóta az egyik bajnokesélyesnek számít – mondta a Hyundai Motorsport csapatvezetője a Motorsport.com oldalnak. – Régebben nem voltam a csapattal, de tavaly is nyert két versenyt és több alkalommal is közel állt a győzelemhez, csak mindig történt valami. A szezon előtt átbeszéltük a tavalyi évet. Szeretném hinni, hogy az ilyen beszélgetések fontosak egy versenyzőnek.

Monte-Carlo Rally 2024: Thierry Neuville másodszor nyert a legendás versenyen

Remélem, hogy a hétvégi győzelem annak is köszönhető, hogy Thierry tavaly mind emberileg, pilótaként és versenyzőként is erősebbé vált. Nem tudtam ezt a változást nem észrevenni rajta. Ráadásul most meg volt az összhang az autóval is, és ilyen esetben könnyebb a határon vezetni, úgy, hogy a határt nem lépi át.” 

Friss