2024. április 27. 22:10

KezdőlapWRCLatvala: Kaptunk néhány kritikát az ügyfeleinktől a Rally2-es autóval kapcsolatban

Latvala: Kaptunk néhány kritikát az ügyfeleinktől a Rally2-es autóval kapcsolatban

-

Jari-Matti Latvala, a Toyota Gazoo Racing csapatfőnöke elismerte, kaptak néhány kritikát a Rally2-es autóval kapcsolatban a Monte-Carlo Rally idején. 

Nagy várakozás előzte meg a Rally2-es Toyota GR Yaris bemutatkozását a Monte-Carlo Rally idején. A debütálás azonban nem egészen úgy sikerült, ahogy sokan várták.  

“A Monte alatt kaptunk néhány kritikát az ügyfeleinktől – ismerte el Jari-Matti Latvala a Rallit.fi oldalnak. – Csak a verseny során derült ki, hogy milyen területeket kell az autón javítani. Különösen a felhordáson való vezetés okozott nehézséget a versenyzőknek, erre azonban a teszteken nem tudunk felkészülni. Tudjuk, hogy miként javíthatunk az autó teljesítményén ilyen körülmények között is.” 

Monte-Carlo Rally 2024: Thierry Neuville másodszor nyert a legendás versenyen

A Montén Sami Pajari lett a legjobb toyotás versenyző a Rally2-es mezőnyben, aki az ötödik helyen ért célba egy defekt után, míg Stéphane Lefebvre egy fékhiba okozta idővesztés után lett ötödik a WRC2-ben Jan Solanst megelőzve. 

“A Montén nagyon fontos az önbizalom, ami érthető módon még nincs meg egy új autóval. Azt gondolom, hogy a későbbiekben még sok jó versenyt tudnak teljesíteni az ügyfeleink a Rally2-es autóval.”

Friss