2024. április 28. 14:06

KezdőlapWRCNem sokon múlt, hogy Ogier ne induljon a Montén

Nem sokon múlt, hogy Ogier ne induljon a Montén

-

Sébastien Ogier második helyen zárta a Monte-Carlo Rallyt, melyen nem sokon múlt, hogy ne induljon miután a verseny hetének elején elhunyt egy számára fontos személy. 

Sébastien Ogier először a Monte ötödik szakaszának megnyerése után, pénteken érzékenyült el a célban, akkor azonban még csak annyit mondott, hogy nagyon nehéz hete volt, de megígérte, hogy a verseny után elárulja miért hatódott meg. 

A nyolcszoros világbajnok pedig tartotta is a szavát és a Power Stage céljában elmondta, hogy a hét elején elhunyt az a személy, akinek a rallysport karrierjének elindítását köszönheti. 

A Monte kilencszeres győztese a gyász ellenére is tudott a versenyre koncentrálni és nagy csatában a második helyet szerezte meg Thierry Neuville mögött és Elfyn Evans előtt. 

Monte-Carlo Rally 2024: Thierry Neuville másodszor nyert a legendás versenyen

Ogier később elmondta, hogy próbált a versenyre koncentrálni, de ez most elég nehezen ment és nem sokon múlt, hogy ne induljon el a szezonnyitón. 

“Igyekeztem mindent megtenni a jó szereplés érdekében, de ez nagyon nehéz hét volt számomra – mondta Sébastien Ogier. – Mindent megtettem, hogy az érzelmeimen tudjak uralkodni, és a legjobb formámat nyújtsam. Örülök, hogy vége a versenynek, nagyon kimerültem. Örülök, hogy most már csatlakozhatok családomhoz és megpróbálhatjuk feldolgozni a történteket. Múlt hétvégén azon gondolkoztam, hogy nem indulok a versenyen, végül azonban a csapatot nem szerettem volna cserben hagyni és úgy döntöttem, hogy indulok. A feleségem megjegyezte, hogy még nem látott ilyen megtörtnek.” 

A francia versenyző legközelebb valószínűleg a Szafari Rallyn fog indulni. 

“Legközelebb talán a Szafari Rallyn indulok, Svédországot biztosan kihagyom. A többi versenyt pedig meglátjuk.” 

Friss