back to top
2024. május 05. 20:45

KezdőlapWRCNeuville: Most úgy érzem, minden a helyére került a csapatban

Neuville: Most úgy érzem, minden a helyére került a csapatban

-

Thierry Neuville fantasztikus szombati és vasárnapi vezetéssel megnyerte a WRC-szezonnyitó Monte-Carlo Rallyt. A belga versenyző úgy érzi, most valóban minden a helyére került a csapatban, hogy idén elérjék céljukat. 

“Ez volt a lehető legjobb szezonkezdet – mondta a Monte után Thierry Neuville. – Fantasztikus érzés egy ilyen nehéz versenyen a megszerezni a maximális pontot. Egész hétvégén szoros csatát vívtunk és szinte mindenkinek voltak hullámvölgyei és csúcsai, azonban szombat reggel óta nagyon jó tempóval tudtunk vezetni. Nagyon jól megtaláltam az összhangot az autóval, ezért tudtunk picit kockáztatni, aminek meg is lett a jutalma. Amikor így összeállnak a dolgok, nehéz legyőzni.” 

Thierry Neuville csütörtökön és pénteken még kevésbé találta a jó tempót a Montén, ráadásul péntek reggel meg is forgott, azonban szombattól valóban nehéz volt tartani tempóját és végül megérdemelten szerezte meg a szombati, vasárnapi és a Power Stage első helyét is, amivel 30 pontot gyűjtött. 

“Ez a siker az egész csapat kemény munkájának eredménye, tudjuk, hogy a csapat felépítésében komoly változások történtek tavaly. Az, hogy ennek a munkának meglegyen az eredménye eltartott egy ideig, de most úgy érzem, hogy minden a helyére került a csapatban. A csapat minden tagja támogatásáról biztosít folyamatosan, most pedig az autó is nagyon jó lett, így sokkal könnyebb gyorsan menni.” 

Monte-Carlo Rally 2024: Thierry Neuville másodszor nyert a legendás versenyen

Azonban a belga versenyző szerint a mostani siker nem garancia a további sikerekre. 

“Egy versenyen elért győzelem még nem jelenti azt, hogy a továbbiakban is mindig nyerni fogunk. Sok versenyen kritikus lesz a rajtpozíció, Svédországban előfordulhat, hogy csak az ötödik helyen zárunk. Versenyről versenyre kell gondolkozni és mindig sok pont megszerzésére kell törekedni. Amennyiben a svéd körülmények fagyos időjárást tartogatnak, akkor lehet esély a jó eredményre, egyébként pedig nem. Sikerült már jó eredményt elérnem Svédországban és tudom, hogy miként lehet erős pontokat szerezni.” 

Friss