2024. április 29. 17:41

KezdőlapWRCLoubet új navigátorral indul 2024-es versenyein

Loubet új navigátorral indul 2024-es versenyein

-

Pierre-Louis Loubet idei szezonját a hétvégi Katar Rallyn kezdi, később pedig a WRC2-ben fog indulni Skodával. A francia versenyző az idei évre nemcsak autót, de navigátort is váltott. 

Pierre-Louis Loubet szerződését 2023 év végén nem hosszabbította meg az M-Sport csapata, így a francia versenyző idén a Toksport csapatának Skodájával folytatja karrierjét. 

Loubet a WRC2-ben fog indulni, komoly márkatársai lesznek

Loubet a hétvégi Katar Rallyn kezdi szezonját, és a Közel-Kelet Rally Bajnokság szezonnyitóján a tavaly MERC-bajnok Nasser Al-Attiyah és Abdullah Al-Rawahi mellett Mads Ostberg, és Martins Sesks gyorsaságával is összemérheti tempóját. 

A 26 éves francia versenyző azonban nemcsak csapatot és autót, de navigátort is váltott 2024-re, és Loris Pascaud fogja diktálni az itinert számára. 

A 23 éves francia navigátor korábban csak két WRC futamon indult, azonban 2020-ban a Montén Mathias Juanico mellett egy R2-es Peugeot-val, valamint 2022-ben az Akropolisz Rallyn Frédéric Rosati-val egy Rally2-es Hyundaijal sem sikerült célba érnie műszaki hiba miatt. 

Sajtó: Suninen idén is a Hyundai versenyzője lesz

Loubet az idei WR%C2-es szezonját a Rallit.fi oldal információja szerint Portugáliában fogja elkezdeni, csakúgy, mint Teemu Suninen. 

Friss