2024. április 29. 15:47

KezdőlapWRCPajari sokat tanult a Monte-Carlo Rallyn, bizakodva várja a Svéd Rallyt

Pajari sokat tanult a Monte-Carlo Rallyn, bizakodva várja a Svéd Rallyt

-

Sami Pajari volt a vadonatúj Rally2-es Toyotával a leggyorsabb márkatársai között a Montén, ahol sokat kellett tanulnia autóját, azonban így is sikerült a Rally2-es mezőnyben az ötödik helyen célba érnie. 

A Montén mutatkozott be a vadonatúj Toyota GR Yaris Rally2, mellyel Sami Pajari, Bryan Bouffier, Stéphane Lefebvre és Jan Solans is indult a WRC-szezonnyitón. 

A legjobb toyotás eredményt Sami Pajari érte el, aki a Rally2-es mezőnyben lett ötödik, míg Stéphane Lefebvre a WRC2-ben érte el ezt az eredményt. 

Mint azt Jari-Matti Latvala, a Toyota Gazoo Racing csapatfőnöke elárulta, érkezett hozzá néhány kritika az új autó felhordáson való vezethetősége miatt és megígérte, hogy javítani fogják e téren az autót. 

Sami Pajari azonban már a Monte után is bizakodó és jobb eredményre számít a Svéd Rallyn. 

“Nagyon érdekes és kihívásokkal teli versenyünk volt, azonban a legfőbb célt, a célba érést probléma nélkül teljesítettük – mondta Sami Pajari a Rallit.fi oldalnak. – Volt néhány biztató részeredményünk és sok mindent ki tudtunk próbálni az autóval. A győzelem eléréséhez egy jó autó, de egy jó pilóta is kell, ezen a versenyen mi még nem voltunk képesek úgy vezetni, mint Yohan Rossel, Pepe López és Nikolay Gryazin. Svédországban azonban már jobb eredményt is elérhetünk, legalábbis a havas teszteken jónak tűnt a tempó és az autó is. Biztosan nagyon szoros verseny lesz Svédországban is, mert sok jó pilóta áll rajthoz.” 

Friss