2024. április 29. 14:10

KezdőlapWRCTanak értékes tapasztalatot gyűjtött a Montén

Tanak értékes tapasztalatot gyűjtött a Montén

-

Ott Tanak már a Monte péntek reggelén árokba csúszott, ezt követően pedig a Rally1-es Hyundai tanulásával töltötte a verseny többi szakaszát. 

Ott Tanak a Monte csütörtöki két szakasza után még a negyedik helyen állt, azonban a pénteki első szakasz jeges kanyarjában Takamoto Katsuta, Grégoire Munster és az észt versenyző is kicsúszott. 

A kanyar pedig a versenyzők segítségére siető nézőknek is problémát jelentett, ahogy az az alábbi videóban látható. 

Tanak az idővesztés után az ötödik helyre csúszott, majd ezt követően már a Hyundai i20 N Rally1-et igyekezett tanulni és végül a negyedik helyen ért célba. 

“Nem úgy alakult a verseny, ahogy terveztük, de legalább célba értünk – mondta Ott Tanak. – Péntek reggel után már az autót próbáltuk tanulni. Értékes tapasztalatokat szereztünk. A Svéd Rally hamarosan itt van már, és úgy gondolom, hogy arra a versenyre jobban fel tudtunk készülni a télen, mint a Montéra. Nem tudom, hogy a svéd versenyen mennyire lehetünk jók, de most úgy érzem, hogy jobbak lehetünk.” 

A Toyota Elfyn Evans és Kalle Rovanpera részvételével a hétvégi Lappföld Rallyn fog készülni a WRC-szezon egyetlen teljesen havas versenyére. A finn versenyen való indulás pedig a Hyundainál is felmerült. 

“Gondolkoztunk valóban az induláson a Lappföld Rallyn, azonban ez a logisztika miatt nem volt megoldható.” 

Friss